Document

CO2 neutrale woningrenovatie

Profielfoto van De Bouwcampus
11 september 2023 | 1 minuut lezen

Voor het versnellen en opschalen van CO2-neutrale woningrenovatie in de bestaande sociale woningbouw heeft De Bouwcampus een innovatietraject ingericht in samenwerking met zes regionale innovatiehubs.

Deze zes renovatiehubs zijn BuildinG (regio Noord), Pioneering (regio Oost), SPARK makers zone (regio Zuid), Utrechtse Renovatieversneller (regio Midden),3D Makerszone / BouwLab R&Do (regio Noord-Holland), iCircl (regio Zuid-Holland)en C-Creators (regio Noord-Holland).  Met het innovatietraject ‘CO2-neutrale woningrenovatie’ zetten de regionale innovatiehubs zich samen met De Bouwcampus praktijkgericht in om versnelling en opschaling van CO2-neutrale woningrenovatie in de bestaande sociale woningbouw te realiseren. Idee achter het innovatietraject is om middels Communities of Practice (CoP’s)  voorbij de pilotfase te komen. De CoP’s ontwikkelen kansrijke concepten door tot haalbare proposities om woningen zowel aardgasloos als circulair te renoveren, en deze proposities vervolgens grootschalig in de praktijk te implementeren.

kern van het traject is om initiatieven uit de regio’s landelijk te bundelen en deze gezamenlijk verder te ontwikkelen tot integrale én opschaalbare oplossingen. Oplossingen waarmee sociale woningen versneld aardgasloos én circulair gerenoveerd kunnen worden.