Gedragscode

1. Inleiding 

KUBR is een uniek online-communityplatform voor sectoren die betrokken zijn bij de Nederlandse gebouwde omgeving. KUBR verbindt. Professionals en vakmensen komen op het platform met elkaar in contact. Ze helpen elkaar door hun kennis en expertise te delen, door elkaar op de hoogte te houden van ontwikkelingen en evenementen in de sector en ze zoeken elkaar online op om gezamenlijk aan nieuwe opgaven te werken. KUBR faciliteert daarmee cross-sectorale samenwerking, zowel online als offline.  

KUBR is ontwikkeld door de Nederlandse technische vereniging voor installaties in gebouwen (TVVL) in samenwerking met Techniek Nederland, stichting de Bouwcampus en Bouwend Nederland. Partijen hebben als doel om samenwerking te verbreden door professionals in de installatietechniek, bouw en aanverwante sectoren, laagdrempelig de kans te geven elkaar via KUBR te ontmoeten, om samen te werken, kennis te delen en kennis te ontwikkelen.  

Door je bezoek aan KUBR en het aanmaken van een profiel verklaar je kennis te hebben genomen van het geldende privacybeleid en deze huisregels. TVVL behoudt zich het recht voor de voorwaarden op ieder gewenst moment en zonder voorafgaande aankondiging te wijzigen. 

 

2. Beheer 

Het dagelijks beheer van KUBR ligt in handen van TVVL. Dagelijks beheer houdt onder andere in:  

-        Fungeren als eerste aanspreekpunt voor deelnemers;  

-        Het houden van toezicht op de content op basis van de in dit document genoemde huisregels. 

 

3. Privacy 

Voor KUBR geldt het privacybeleid van TVVL; de eigenaar van KUBR.  

KUBR is een platform waar iedereen die onder de doelgroep valt zich kan registreren. Alle bezoekers kunnen dus berichten en andere informatie lezen. Het is ook mogelijk dat berichten vindbaar worden met zoekmachines. 
 
Door het aanmaken van een account kun je zelf bijdragen en reacties plaatsen. Deze zijn zichtbaar voor alle bezoekers van KUBR. Hoe actiever je deelneemt, hoe zichtbaarder je bent. 
 
Je gebruikt tevens een e-mailadres om een account aan te maken en je kunt andere contactgegevens invullen, waaronder je social media accounts. Je kunt in de privacy-instellingen aangeven voor wie die contactgegevens zichtbaar zijn.  
 
Jouw contactgegevens zijn zichtbaar voor de beheerder(s) van KUBR. 

Op basis van de door jouw ingevulde gegevens en instellingen krijg je updates via de e-mail van KUBR. Mocht je hier geen prijs op stellen, dan kun je zelf de instellingen aanpassen in je profiel. 
 
4. Huisregels 

Per persoon mag er één account aangemaakt worden. Bedrijfsaccounts zijn niet toegestaan. 

Je mag jezelf alleen registeren voor deze site als je 16 jaar of ouder bent en werkzaam bent, of studerend voor een baan, in (een branche gerelateerd aan) de installatietechniek of de bouw. 
 
Wees open over wie je bent. Maak een account aan met je eigen naam en achternaam. 
Plaats geen content die beledigend is voor anderen of die de fatsoensnormen overtreden. 
Gebruik de zoekfunctie. Heel veel onderwerpen, zelfs de heel specifieke, zijn misschien al eens besproken. 

Plaats geen content die de privacy van anderen schendt. Gebruik geen content of bijdragen van anderen buiten dit platform, zodat je de privacy van anderen niet schendt. 

Plaats geen content die enkel bedoeld is ter promotie van (eigen) producten of diensten. Reclame om commerciële belangen is niet toegestaan in je berichten, bijlagen, onderschrift en avatar: niet in tekst, niet in de vorm van afbeeldingen, en zeker niet in de vorm van linken naar commerciële pagina's in de hoop hits te genereren. 

Het ongevraagd sturen van privéberichten (PM) aan leden (en dus ook aan de beheerder(s), wordt beschouwd als spammen. Wanneer dit wordt geconstateerd kan dat leiden tot het ontzeggen van de toegang tot KUBR. 

Als je een ongepast privébericht (PM), of een e-mail die verstuurd is via KUBR, ontvangt, dan kan je de e-mail doorsturen naar info@kubr.nl. 
 
Zorg dat je bijdragen kort en ‘to the point’ zijn. Blijf in reacties bij het onderwerp. 
Kopieer geen content van andere websites. Wil je mensen op iets interessants attenderen? Plaats dan een hyperlink.

Bij citeren van een bericht uit een andere bron (website, krant, vakblad etc.) moet de bron vermeld worden. 

Discussieer in een topic alleen over de zaken waarover het topic gaat. 
Discussies over privézaken, bedrijfsgeheimen, roddels, chat, financiële of beursgevoelige informatie en andere berichten zijn niet toegestaan. 

Plaats alleen teksten, foto’s of ander beeldmateriaal/bestanden waarvan je zeker weet dat ze rechtenvrij zijn en voor dit doel mogen worden gebruikt. TVVL en/of samenwerkende partners zijn niet aansprakelijk voor eventuele schade die voortvloeit uit het onrechtmatig gebruik van teksten, foto's of ander beeldmateriaal/bestanden.  

Gebruikers dienen zich niet als moderators te gedragen. Als je iets opmerkt dat in strijd is met dit document, dan ben je welkom om de beheerder hierop te attenderen. Mocht het nodig zijn, dan kun je wel ten alle tijden een beheerder van KUBR een privé-bericht (PM) sturen. Ga niet zelf op dergelijke berichten reageren. Gebruikers die zich gedragen als moderators kunnen een waarschuwing krijgen.  
 

5. Wat gebeurt er als je je niet aan de regels houdt? 

Bij overtreding van de huisregels of bij zaken die (nog) niet voorzien zijn in deze huisregels kan de beheerder bijdragen wijzigen, inkorten of verwijderen. Wij kunnen te allen tijde content verwijderen zonder opgave van reden en zonder dat wij in gebreke zijn. De beheerder kan een waarschuwing sturen of een ban uitdelen wanneer een platformregel door een gebruiker wordt overtreden.  
 

6. Iemand anders misdraagt zich. Wat kan je doen? 

Soms is een bericht bewust provocerend en dus bedoeld om reacties uit te lokken. In een dergelijk geval is het verstandig om goed na te denken over of en hoe je reageert.  

Vind jij dat een andere gebruiker zich niet volgens de regels gedraagt en/of ervaar je last van de gebruiker en/of zijn uitingen? Meld dit dan aan de beheerder zodat zij indien nodig actie kan ondernemen. Stuur een mail naar info@kubr.nl om je melding door te geven. 
 

Vragen? 
 
Heb je naar aanleiding van dit artikel vragen of opmerkingen, neem dan contact met ons op: 
 
TVVL  
Korenmolenlaan 4 
3447 GG Woerden 
T: 088 401 0600 
E: info@kubr.nl