Bekijk TVVL Webinar Fijnstofblootstelling in (groot)keukens terug
Blootstelling aan een hoge fijnstofconcentraties heeft een negatieve invloed op de gezondheid. De afgelopen jaren is inzichtelijk gemaakt dat niet alleen bronnen buiten, maar ook activiteiten in huis een rol spelen in de fijnstofconcentratie binnen. In woningen blijkt dat koken, met name (roer)bakken, een belangrijke bron is. Dit leidt tot de vraag hoe het is gesteld met de fijnstof concentraties in grootkeukens van restaurants waar gedurende een langere tijd veel maaltijden bereid worden. En wat betekent dit voor de blootstelling van de werknemers in de keuken?
Recent hebben bba binnenmilieu en de TU/e daarom in opdracht van TVVL en Halton onderzoek gedaan naar de fijnstofconcentraties in grootkeukens van restaurants. In dit webinar worden de resultaten van de onderzoeken toegelicht. In dit kader wordt daarnaast de laatste stand van zaken omtrent fijnstofblootstelling door koken in woningen beschreven.