Nieuwsbericht

Nieuwe fabriek VBI voor impuls in duurzaam en integraal bouwen

VBI, producent van duurzame prefabvloeren opent een nieuwe fabriek in Koudekerk a/d Rijn. Met de nieuwbouw sorteert het bedrijf voor op de verwachte toename van nieuwbouw.

Profielfoto van Lennert Hut
22 januari 2024 | 1 minuut lezen

VBI ziet prefabvloeren als onmisbare schakel in efficiënt en integraal bouwen. "Als marktleider is VBI vastbesloten het voortouw te blijven nemen in de duurzame transformatie van onze sector", zegt Herre Elsenga, directeur van VBI daarover. 

De nieuwe faciliteit krijgt een productiecapaciteit van 2 miljoen vierkante meter kanaalplaatvloeren per jaar. Automatisering en andere hightech geïndustrialiseerde processen zullen een efficiënte, veilige en hoogwaardige productie ondersteunen met een aanzienlijk verminderde impact op het klimaat. 

Veel bouwplannen in de pijplijn

Koudekerk aan den Rijn vormt een ideale uitvalsbasis voor leveringen in West-Nederland. Een regio waar het komende decennium veel woningen en appartementen worden gebouwd.

Medio 2024 start de bouw van de eerste fase met een productiecapaciteit van 1 miljoen vierkante meter kanaalplaatvloeren per jaar. Eind 2025 zal deze fase van de nieuwe fabriek volledig operationeel zijn.