Nieuwsbericht

Alles over optoppen in TOP-magazine

We hebben veel betaalbare en duurzame woningen nodig. Optoppen is dan een uitkomst, zeker in naoorlogse wijken. Woorden van demissionair minister Hugo de Jonge. Hij zei dit onlangs tijdens een werkbezoek aan een optop-project in het Amsterdamse Buitenveldert. Optoppen staat dan ook centraal in het tweede nummer van het TOP-magazine, een uitgave van De Bouwcampus.

Profielfoto van De Bouwcampus
7 november 2023 | 1 minuut lezen

Het tweede nummer van TOP-magazine staat boordevol inspirerende verhalen. Zo vertelt rijksbouwmeester Francesco Veenstra hoe hij naar het huidige woningtekort te kort kijkt. “Industriële woningbouw is per definitie een oplossing,” vindt Veenstra, “het biedt enorme kansen.” Ook is er in het magazine aandacht voor het plan van Platform31, Holland Houtland en De Bouwcampus om 1000 woningen door middel van optoppen aan de woningvoorraad toe te voegen. Die plan met als titel ‘Het dak op!’ ligt momenteel bij het minister van Binnenlandse Zaken. “Optoppen is kansrijk om versneld woningen in bestaand stedelijk gebied te realiseren. Als we het echter niet gaan stimuleren, dan blijft het op hooguit 100 woningen per jaar zitten,” zeggen de drie betrokken partijen.

Het eerste nummer is door iedereen goed ontvangen. "We hebben ook veel reacties gekregen. Ook met dit tweede nummer willen we inspireren, maar jullie zeker ook aanzetten tot actie. Want samen moeten we aan een toekomstbestendige woningbouw werken. Laat ons dus vooral ook dit keer weer weten wat je van deze nieuwe editie vindt en of je tips en onderwerpen voor ons hebt voor nummer 3," aldus Arhur Lippus, transitiemanager bij De Bouwcampus.

(foto: Creative City Solutions)