Nieuwsbericht

Nu beschikbaar: Marktverkenning smart maintenance in de industrie

Hoe groot is de markt van smart maintenance binnen de industrie? Welke trends zijn er te signaleren? En waar liggen de kansen voor u op gebied van: technische automatisering, elektromechanisch onderhoud en beheer, onderhoud en inspectie? Techniek Nederland heeft een marktverkenning uitgevoerd om antwoord te krijgen op deze vragen. Laat u inspireren en lees het rapport.

Profielfoto van Techniek Nederland
14 september 2023 | 1 minuut lezen

De industrie is radicaal aan het veranderen door onder andere nieuwe productietechnologieën en digitalisering. Dit wordt vaak Industrie 4.0 of smart industry genoemd. Vooroplopen in digitalisering is immers cruciaal voor werkgelegenheid, toekomstige economische groei en een duurzame industrie. Ook kan smart industry een bijdrage leveren aan het oplossen van maatschappelijke vraagstukken, denk aan klimaat of beschikbaarheid van grondstoffen. Een beweging waar u dus mee te maken krijgt, als dat niet al gebeurt.

Kansen

Maar wat betekent deze ontwikkeling voor u als bedrijf dat aan deze sector haar diensten levert? Veel van uw omzet komt waarschijnlijk uit het onderhoud bij uw klanten. De processen bij uw klanten draaiende houden of zelfs optimaliseren, dat is de toegevoegde waarde van een technisch dienstverlener! Maar ook onderhoud digitaliseert in rap tempo, men spreekt dan van smart maintenance. Sensoren genereren steeds meer data en door de koppeling met het internet is het mogelijk deze op afstand uit te lezen of te koppelen met andere datasets voor analyse en voorspellingen. Dit heeft invloed op uw dienstverlening en verdienmodel en creëert kansen. 

Deze marktverkenning geeft u inzicht in de ontwikkeling van smart maintenance binnen de industrie en hopelijk inspireert het u om te kijken naar wat smart maintenance voor uw bedrijf kan gaan betekenen en om gebruik te maken van de kansen die dit brengt.

Het rapport is alleen beschikbaar voor leden van Techniek Nederland, klik hier om het rapport te openen.