Nieuwsbericht

KNX Nederland biedt handvatten voor gebouwverduurzaming met nieuw whitepaper

Profielfoto van Redactie KNX Nederland
11 juli 2023 | 1 minuut lezen

Zeker 21.000 kantoren in Nederland voldoen nog niet aan het verplichte energielabel C en gebouweigenaren weten vaak niet waar ze moeten beginnen om dit te realiseren. KNX Nederland heeft een gratis whitepaper beschikbaar waarin staat hoe smart home oplossingen energie-efficiëntie kunnen maximaliseren om zo energielabel C of beter te realiseren. De whitepaper “Op weg naar energielabel C - smart energy management en energiebesparing met KNX” biedt waardevolle inzichten en praktische toepassingen van KNX-technologie voor onder andere facilitair managers, gebouwbeheerders, duurzaamheidsmanagers, installateurs en energieadviseurs.

Bereik energielabel C met KNX-oplossingen
De whitepaper biedt inzicht in de voordelen van smart energy management en energiebesparing met behulp van KNX-technologie.  Op weg naar energielabel C - duubevat onder andere informatie over de kenmerken, voordelen en investering met betrekking tot energiemanagement met KNX. Daarnaast beschrijft de whitepaper verschillende praktische voorbeelden van slimme gebouwautomatisering. De whitepaper is een waardevol hulpmiddel voor professionals in de bouw- en installatiesector, consultants en gebouweigenaren die geïnteresseerd zijn in het optimaliseren van hun energieprestaties en het voldoen aan de gestelde eisen vanuit de overheid.

Over KNX Nederland
KNX Nederland bevordert de toepassing van KNX-technologie in Nederland. KNX is een open, gestandaardiseerd protocol dat het mogelijk maakt om verschillende apparaten en systemen in een gebouw met elkaar te laten communiceren en samen te werken. Dit omvat verlichting, verwarming, ventilatie, beveiliging, audiovisuele apparatuur en meer. Door het gebruik van KNX kunnen gebouwen intelligenter worden gemaakt, wat resulteert in energiebesparing, verhoogd comfort en verbeterde veiligheid.

Als onderdeel van het wereldwijde KNX-netwerk faciliteert KNX Nederland kennisuitwisseling tussen fabrikanten, installateurs en gebruikers. Door samenwerking, verbinding en ondersteuning vormen ze een belangrijke schakel in de groei en adoptie van KNX in Nederlandse projecten, en dragen ze bij aan de ontwikkeling van duurzame en intelligente gebouwen.

Voor meer informatie en downloaden whitepaper
De whitepaper is gratis te downloaden via Smart Inside; het platform van KNX dat professionals in de wereld van domotica en gebouwautomatisering samen brengt.

Download de whitepaper

www.knx.nl