Nieuwsbericht

KNX en TVVL bundelen krachten in synergetische samenwerking

Profielfoto van Redactie KNX Nederland
30 november 2021 | 2 minuten lezen

KNX Nederland is verheugd te mogen aankondigen dat de organisatie een nauwe samenwerking aangaat met TVVL waarbij TVVL de marketing- en secretariële werkzaamheden voor KNX zal uitvoeren. De twee verenigingen zijn actief in de installatietechniek in gebouwen en verwachten uit hun samenwerking voordelen voor hun respectievelijke leden, de sector én de maatschappij te behalen. 

Samenwerken is versterken 
TVVL heeft een breed netwerk binnen verschillende disciplines in de installatietechniek zoals HVAC, elektrotechniek, waterinstallaties en meer. KNX focust zich op de markt van smart homes en gebouwautomatisering. TVVL biedt KNX een platform om innovaties en vernieuwingen te delen onder een bredere en toch relevante doelgroep. Daartegenover biedt KNX een verdiepingsslag en expertise op het gebied van gebouwautomatisering binnen het ledenbestand van TVVL. De kruisbestuiving die zal ontstaan uit de samenwerking zal nieuwe energie en ontwikkelingen brengen die van belang zijn binnen de verenigingen en de markt. 

Aard van de samenwerking 
TVVL zal de marketing- en secretariële werkzaamheden voor KNX in haar beheer nemen. De groeiende ambities en benodigde capaciteit vraagt voor KNX activiteiten een verdere professionalisering en verbreding welke onder aansturing van TVVL verder ontwikkeld zal worden. De ervaring met marketing- en secretariële werkzaamheden voor verschillende verenigingen binnen de installatiesector en het uitgebreide netwerk van TVVL maakt deze vereniging uiterst geschikt voor deze taak. 

John Lens, Directeur TVVL 
“Het samenbrengen van de juiste mensen is essentieel om stappen te zetten in het ontwikkelen van kennis en stimuleren van innovatie. TVVL en KNX hebben aansluiting gevonden in elkaars netwerken en de ambitie om de sector te laten excelleren. Wij kijken uit naar een mooie samenwerking!” 

Rianne van Lieshout, Voorzitter KNX 
“Elektrotechniek is volop in beweging om onze bebouwde omgeving versneld te verduurzamen. KNX is een belangrijke sleutel om toekomstvaste oplossingen te realiseren als onderdeel in het grotere geheel van installatietechniek. De snelle innovaties en integratie van systemen vragen erom dat experts elkaar kunnen opzoeken voor kennisdeling en samenwerking. TVVL biedt de KNX professionals hiervoor een krachtig platform. Top!” 

KNX Nederland wil graag gebruik maken van de gelegenheid om het team van Stijlmeesters, onder aanvoering van Rob van Mil heel hartelijk te bedanken. Jarenlang was Rob het gezicht van KNX en stond hij samen met zijn team voor de uitvoering van secretariaat, marketing en eventorganisatie van KNX.

Over KNX 
KNX Association is de oprichter en eigenaar van de KNX-technologie, de wereldwijde standaard voor woning- en gebouwenautomatisering. De vereniging is voor alle partners, professionals en leveranciers die met het busprotocol van KNX werken. KNX is een internationale partij met ruim 500 leden, 8.000 gecertificeerde producten en 95.000 partners die actief zijn in 190 landen. KNX biedt producten, innovatie en kennis op het gebied van gebouwautomatisering en streeft ernaar deze kennis en innovatie te verspreiden en stimuleren door middel van onder andere opleidingen, evenementen en projectbeschrijvingen.