Activiteit

Een andere kijk op Hemelwater

24
april
Woensdag 24 april 2024
16:00 tot 18:00
Bijeenkomst
Profielfoto van Lennert Hut
1 minuut lezen

Wat zijn veelbelovende technieken om hemelwater in te zetten? Hoe voorkom je met nieuwe technieken wateroverlast? En is hemelwater een oplossing voor het dreigende tekort aan drinkwater? 

Ontdek het tijdens de TVVL Eindedaglezing 'Een andere kijk op het gebruik van hemelwater' op Maastricht Aachen Airport, georganiseerd door TVVL Regio Limburg. Sprekers zijn Fred Prins en Jan Vreeburg. 

>>> Meer info en aanmelden kan op de site van TVVL. 

Twee ervaren experts laten zien hoe je de laatste inzichten over hemelwater kunt inzetten in de gebouwde omgeving. 

Denk hierbij aan:

  • De voor- en nadelen van waterbuffering
  • Hemelwater buffering gebruiken als warmte/koude buffer
  • Reduceren van drinkwater
  • Reduceren van watervolume in riolering
  • Conceptuele verandering van water- en rioolinstallaties in woningen en woonwijken

Sprekers

dr. ir. J.H.G. (Jan) Vreeburg was principal scientist in het team Waterinfrastructuur. Jan heeft een lange historie op het gebied van onderzoek en ontwikkeling op het gebied van de drinkwaterleidinginfrastructuur en implementatie van de resultaten daarvan in de praktijk. Jan heeft gewerkt voor diverse onderzoeken en projecten voor o.a. KWR, TU Delft en de Wageningen University.

Fred Prins is ooit begonnen als installateur waarna hij is gaan studeren aan de Saxion hogeschool met de opleiding Commerciƫle Technische Bedrijfskunde. Fred kwam dus vanuit de voeten in de klei en heeft die eerste jaren het meeste geleerd. Zijn benadering van theoretische vraagstukken is daarom nog steeds heel praktisch. Hij is in 1997 afgestudeerd en heeft aansluitend een korte studie aan de universiteit van Twente gevolgd. Hij is de eigenaar van GEP Rainwater sinds 1998.


 

Locatie

Afrikalaan 11-15
6199AH Maastricht
Nederland