Blog

Kunststof onmisbaar

Donderdag 7 november jl. organiseerden Plastics Europe Nederland (PE NL) en de NRK een succesvolle rondetafelbijeenkomst Rethink Plastics. De TVVL was uitgenodigd.
Profielfoto van Ruben Pelzers
25 november 2019 | 1 minuut lezen

Rethink is een organisatie die zich inzet om namens de kunststof- en rubberindustrie een belangrijke (gespreks)partner binnen de Nederlandse economie en samenleving te zijn. Ik mocht als TVVL-afgevaardigde deelnemen aan deze inspirerende bijeenkomst voor kennisdeling.

De centrale vraag van de rondetafeldiscussie was: In hoeverre kan plastic bijdragen aan de toekomst van duurzaam bouwen? NRK heeft een uitvoerig verslag van deze bijeenkomst geschreven die je in onderstaande link vindt

Wat ik uit de bijeenkomst heb gehaald is dat kunststoffen een belangrijke rol spelen in de energietransitie èn specifieker op het gebied van circulaire installaties kunnen bijdragen aan de recyclebaarheid of duurzaamheid. Door anders om te gaan met materialen kunnen gebouwgebonden installaties duurzamer worden gemaakt. Kunststof kan een mooi alternatief zijn in de materialisatie van het installatieontwerp.

 

Verslagvoering NRK: https://www.nrk.nl/nieuws/nieuws-detail?newsitemid=3235577856

Website Rethink Plastics: https://www.rethinkplastics.nl/