Blog

Tata naar waterstof?

Grote kans dat Tata versneld overschakelt op waterstof
Profielfoto van TVVL
18 juni 2021 | 1 minuut lezen

Het lijkt erop dat Tata, politiek, vakbond en milieubeweging afstevenen op een akkoord over versnelde vergroening van de voormalige Koninklijke Hoogovens in IJmuiden. Gisteren sprak Urgenda-directeur Marjan Minnesma hierover op het Torentje met premier Rutte en staatssecretaris Yesilgöz-Zegerius van Klimaat en Energie. De bewindslieden hebben volgens bronnen positief gereageerd op het voorstel van Urgenda.

Waar Tata eerst van plan was voorlopig op kolen te blijven stoken en CO2 af te vangen en op te slaan, houdt het bedrijf nu ook zelf serieus rekening met een snelle overschakeling op waterstof. Dat concludeert Milieudefensie uit een gesprek met de Tata-directie.

Een woordvoerder van Tata laat weten dat een snelle overschakeling op waterstof technisch onderzocht wordt. De stemming is duidelijk veranderd bij Tata, tot voor kort was het bedrijf van mening dat dit pas na 2040 mogelijk zou zijn. Volgens ingewijden is de Nederlandse directie overtuigd dat een snellere verduurzaming de juist koers is.

 

Meer lezen, zie bijgaande link!