Blog

Tinder voor Technici en meer ...

Profielfoto van Femke van Egmond
Femke van Egmond
18 november 2019 | 1 minuut lezen

TVVL Techniekdag 2019 zit er weer op. En wat kijken wij terug op een geweldige dag vol kennisdeling en (nieuwe) ontmoetingen! Een kleine greep uit het volle programma:

Het TVVL symposium waterstof o.l.v. Peter Luscuere startte met een leuke demo ‘Waterstof voor dummies’, waarna de sprekers dieper ingingen op groene waterstof, waterstof uit het buitenland en het gebruik van waterstof in huizen. Ook meepraten over dit thema? Ga naar https://kubr.nl/thema/waterstof

'Tinder voor Technici' - zo noemde dagvoorzitter Theo Ockhuijsen het verbinden van nieuwe projecten aan mensen, kennis en financiering tijdens TVVL Matchmaking. Eerste matches zijn gemaakt en ook jij kunt je rol nog pakken. Bouw jij mee?

Aan het begin van het middagprogramma riep TVVL voorzitter Jaap Dijkgraaf ons op om deze middag niet alleen aandacht te hebben voor technische aspecten, maar ook voor zaken die soms minder relevant lijken. Juist daar zit de sleutel tot innovatie. Tijdens 8 parallelsessie gaven expertgroepen en communities vervolgens inzicht in voortgang, resultaten, technieken én innovaties van lopende projecten. Dit leidt natuurlijk weer tot nieuwe kennis, inspiratie en inzichten.

Na een toelichting van Atze Boerstra op CLIMA 2022 riep hij bezoekers op om 15 t/m 18 mei 2022 alvast met potlood in de agenda te zetten én om mee te helpen dit internationale congres op het gebied van HVAC met elkaar tot een groot succes te maken.

Voorafgaand aan zijn presentatie ontving keynote spreker Thomas Rau, ondernemer, architect, innovator, inspirator en visionair uit handen van Esther Gerritsen een praktisch stappenmodel voor het ontwerpen van een circulaire gebouwinstallatie. Rau sloot de TVVL Techniekdag 2019 tot slot af met een zeer inspirerende lezing, waarbij onder andere zijn uitspraak ‘We don’t need climate change, we need a mind change’ ons als bezoekers stof tot nadenken gaf.