Blog

NEXT STEPS, bijeenkomst circulaire installaties in de gebouwde omgeving. Donderdag 13 februari jl. vond in Amsterdam een sessie plaats van de TVVL community circulaire installaties voor de verdere ontwikkeling van de circulaire tool.

Donderdag 13 februari was in Amsterdam een sessie van de TVVL Community Circulaire Installaties voor de verdere ontwikkeling van de circulaire ontwerptool.
Profielfoto van TVVL
17 februari 2020 | 3 minuten lezen

NEXT STEPS, bijeenkomst circulaire installaties in de gebouwde omgeving. Donderdag 13 februari was in Amsterdam een sessie van de TVVL Community Circulaire Installaties voor de verdere ontwikkeling van de circulaire ontwerptool. In het duurzame kantoor van Royal HaskoningDHV (een voormalige VW garage) werd gestart met lezingen van Esther Gerritsen (Royal HaskoningDHV), Atakan Larcin (Techniplan Adviseurs) en Olaf Oosting (Unica). Tijdens de workshop gingen de deelnemers aan de slag met een case. Hierbij moest een kantoor worden uitgebreid en de bestaande elementen zoals de verwarming en luchtbehandeling zoveel mogelijk duurzaam worden ingezet. Mede door gebruikmaking van de tool kwamen zaken als ombouwen van radiatoren, toepassing van zonwering en het bouwen van een atrium naar voren. Bij de wrapup liet Ester Gerritsen weten: “De tool helpt je omdat het je terugbrengt naar de basis”. Verder kwam naar voren dat er in de toekomst een interessante spanning zal ontstaan tussen duurzaamheid en energietransitie. De circulair tool is binnenkort te downloaden op de TVVL Connect.